HVAD ER NINJUTSU

Ninjutsu er en pragmatisk kampkunst til selvforsvar og personlig overlevelse. Med ligevægt på fysisk, følelsesmæssig, intellektuel og åndelig selvbeskyttelse er ninjaens kampmetode særdeles anvendelig i den moderne tids vestlige verden.

"Essensen af alle kampkunster og militære strategier er selvforsvar og forebyggelse af fare. Ninjutsu er indbegrebet af det optimale inden for selvforsvar gennem fysisk træning, da ninjaens kunst ikke kun beskæftiger sig med beskyttelse af den fysiske krop men også af bevidstheden og ånden. Ninjaens kunst er udholdenhed, overlevelse og at sejre over alt der vil ødelægge én. Mere end blot, at levere slag og snit og dybere i betydning end blot, at overliste en fjende: Ninjutsu er, at opnå vores mål mens vi samtidig gør verden til et bedre sted at være. Ninjaens evne er kunsten i at vinde".

(Fra Toshitsugu Takamatsu´s essay om essensen af Ninjutsu)

Fra en beretning om Togakure-ryu ninjaen´s oprindelse

I en æra for over 8 århundreder siden da Japan var sammensat af mange uafhængige lenssamfund og hvor krige ofte fandt sted, led Daisuke, fra Togakure familien, svære tab i kamp. Han trak sig tilbage op i bjergene, hvor han mødte krigermunken Kain Doshi. Der i de tågeomsluttede bjerge i Iga provinsen trænede Daisuke hårdt og længe i en ny form for kamp, nye måder at bruge kroppen og ånden på, et nyt klarsyn. Fra denne mystiske træning lærte han, at bevæge sig frit uden at blive bemærket eller sanset og at kontrollere sine omgivelser uden fysisk handling. Med sin viden om disse hemmeligheder, opstod Daisuke fra Iga´s tåger, mester af et nyt koncept om det fuldendte. Således blev legenden om Togakure´s skyggekrigere født.

NIN - TEGNET

De ord der bliver brugt til at beskrive kunsten om de mystiske skyggekrigere, kan ikke direkte oversættes fra japansk til et andet sprog. NIN fra NINJUTSU og NINJA, er kun en enkel simpel lyd når det udtales på japansk, men overført til andre sprog kræver det adskillige ord for, at blive forklaret. NIN (også udtalt Shinobi) kan betyde udholdenhed, at stå igennem og selvkontrol både mentalt og fysisk. NIN har også en anden mening som betyder lydløshed og hemmeligholdelse. Det grafiske symbol for NIN er sammensat af klinge og hjerte. Den fulde mening af NIN er således kontrol over kroppen, bevidstheden og evnen til at skelne mellem rigtigt og forkert.