Her finder du svar på nogle spørgsmål vi ofte bliver stillet omkring vores træning, organisation eller administration.
SPØRGSMÅL OM SHADOW WARRIOR BUJINKAN NINJUTSU SOCIETY
1. Er Shadow Warrior Bujinkan Ninjutsu Society en del af Bujinkan?
Ja, helt bestemt. Vi er en af de største sammenslutninger i Bujinkan. Brinley og Natascha Morgan er meget tæt knyttet til Soke Masaaki Hatsumi og vi bærer alle, både vores Bujinkan logo og vores eget logo med stolthed. Shadow Warrior Bujinkan Dojo DK er et fuldgyldigt medlem af Bujinkan og træningsgruppen har været en del af Shadow Warrior og Bujinkan siden 1987.
2. Hvor mange træner i Shadow Warrior Bujinkan Ninjutsu Society?
Shadow Warrior Bujinkan Ninjutsu Society har træningsgrupper i mange lande. De fleste fra Europa. For tiden er vi omkring 350 medlemmer. Vi har også et nært samarbejde med flere Bujinkan grupper, der ikke nødvendigvis er en del af Shadow Warrior Bujinkan Ninjutsu Society og et antal her er umuligt at sætte tal på.
3. Er Shadow Warrior Bujinkan Ninjutsu Society en paramilitær organisation?
Absolut nej, men vi studerer Ninjutsu og de begreber der er indeholdende i dette. Hele grundlaget for Ninjutsu er udviklet gennem erfaringer i kamp og derfor studerer vi også taktiske og operationelle metoder til krigsførsel som et antropologisk studie.
4. Hvor mange træner i de respektive træningsgrupper?
Dette tal varierer naturligvis, men vi er nogle forholdsvis små træningsgrupper hvor alle træner sammen, begyndere som øvede. Et gennemsnitligt medlemstal ligger på 10 - 15 medlemmer og med med en aldersfordeling der hælder til de +25 årfor størstedelen af de trænende, der geografisk spænder fra København via Køge til Rødby på sjælland til de lidt mere lokale i henholdsvis Århus og Odense. Således er de fleste medlemmer ganske etablerede i deres liv med job og familie og antallet af deltagere kan variere bredt fra træningsaften til træningsaften.
SPØRGSMÅL OM TRÆNINGEN
1. Er træningen hårdere end i andre Bujinkan grupper.
Nej, det mener vi bestemt ikke. Alle medlemmer deltager af egen fri vilje og vi hører sjældent at træningen skulle være for hård. Ninjutsu er en meget kompleks og videnskabelig kampkunst og det forventes af dem der træner at de engagerer sig og udvikler sig ved at bryde grænser. Dette gælder også indenfor den fysiske kontakt. Så man kan sige, at træningen er så hård som den behøver at være for, at fremme de positive egenskaber i denne fantastiske kampkunst.
2. Hvor gammel skal man være for at kunne træne?
Grundlæggende plejer vi, at acceptere medlemmer fra 15 år. I nogle tilfælde accepterer vi yngre medlemmer, hvis vi finder dem modne nok. Dette kræver god opbakning hjemmefra. Vi har for tiden intet børnehold.
3. Skal man deltage på seminarer?
Nej, seminarer er et tilbud. Det anbefales at man deltager, men det er intet krav.
4. Træner man med våben?
Ja, vi anvender en hel række af forskellige træningsvåben.
5. Jeg har trænet en anden kampkunst før, er det et problem?
Nej, hvis du forstår at håndtere det positivt er du meget velkommen.
6. Er træningen fysisk hård?
Nej, ikke hvis du tænker på fysisk træning som løb og vægtløftning. Vi blander os ikke i medlemmernes levevis, men tilskynder til et sundt liv, med fokus på positive holdninger i tilværelsen. I den tid vi lever i idag, er der en slags brug og smid væk mentalitet. Hvis vi møder for stor modgang i livet, kan vi blot vælge en anden vej. I vores træning udfordres du netop på dette felt. Evnen til at bide tænderne sammen og stå igennem modgang og hårde fysiske tekinkker mod din krop, vil give dig der redskaber der skal til for at kunne overleve når alle odds ellers er imod dig. Denne træning udvikler en stærk karakter og evner til effektiv beslutningstagen og aktiv reaktion uder pres.
ADMINISTRATIVE SPØRGSMÅL
1. Koster det noget at komme til prøvetræning?
Nej, alle er velkommen til at komme forbi og prøve at træne med, eller bare kikke på, hvis man hellere vil det. Det koster ikke noget. Normalt træner man gratis måneden ud. Instruktørerne forbeholder sig ret til at afvise personer der ikke fungerer i klassen.
2. Har i et gradueringssystem?
Ja, vi følger Bujinkans gradueringssystem med Kyu og Dan grader . Vi afholder ikke gradueringer og medlemmerne tildeles grader ud fra instruktørernes henvisninger. Undervisningen er personlig fra instruktør til elev. Det er instruktørens ansvar, at følge de enkelte elevers udvikling på tæt hold og vi finder derfor egentlige gradueringer, som man kender fra andre kampsystemer, uvæsentlige, da vi anvender grad-systemet til at fremme den personlige udvikling hos eleven og ikke instruktørens egen status.
3. Hvad er Wisec Consult?
Wisec Consult er den virksomhed der står for undervisningen. Virksomhedens ejer er Flemming Wenzell, der også er den ledende instruktør i trænings gruppen. Denne konstruktion skaber gode muligheder for, at introducere egentlig kompetence undervisning som førstehjælp-, køre- , klatre og kajak- kurser samt semi teoretiske kurser i rejsesikkerhed og personlig beskyttelse mm.