Elev i Shadow Warrior Bujinkan Køge Dojo

Som elev i Køge vil du indgå i en lille men motiveret træningsgruppe af udøvere der alle, har et ønske om at studere nærkamp, overlevelse, førsthjælp, filosofi og åndelige aspekter i én samlet pakke der går under navnet NINPO.

Som ny elev i træningen er der derfor nogle ting som du med fordel kan fokusere på. Det handler allerførst om engagement og at ville bidrage med sig selv i træningen.

Det betyder i første omgang at møde op til træning regelmæssigt, så dine træningskollegaer ved, at de kan regne med dig. Dernæst skal du prøve på at være en god træningspartner, da dine træningskollegaer så vil få respekt og tillid til dig som en god kollega i træningen.

Hvis du kan dette, skal vi nok sørge for resten.

Elever forventes at deltage aktivt i træningen og vil i den første tid bære et hvidt bælte der indikerer, at eleven endnu ikke er fuldt optaget i træningen. Perioden kan betragtes som en prøve-periode for både elev og træner, hvor eleven viser sig villig til at pålægge sig træningen i NIN-PO. Herefter vil eleven bære et grønt bælte, der ikke skal betragtes som en belønning eller en tildeling for at have opnået noget, men som et symbol mellem elev og træner i et ønske om at formalisere deres forhold i træningen fremover.

Gradueringer som kendt i diverse kampsporter findes ikke. Eleven der gennemgår en konstant udvikling, vil af træneren blive ledt igennem træningsprogrammet på den mest hensigtsmæssige måde og grader vil blive tildelt den enkelt elev i denne periode.

Forventninger og engagement

Alle disse færdigheder kan virke overvældende, men nye elever (10 kyu - hvidt bælte) forventes at tage imod træningen og arbejde med sig selv for, at optimere deres kvaliteter som træningspartner. Det kræver tid og nærvær at opbygge et forhold til de seniorer i træningen, der skal hjælpe én på vej.

Junior eleven vil opdage, at også seniorerne har måttet kæmpe sig vej gennem det kaos af usikkerhed, forvirring og misinformation der omgiver dem, for at nå dertil hvor de er i dag. Det er hårdt arbejde, men er en integreret del af det at være elev i Shadow Warrior.

Fordi vores træningsprogram er så omfattende og detaljeret og fordi det har krævet årevis af kontinuerlig og hård træning, udforskning og målrettet indsats at nå seniorniveauet, giver vi det ikke væk til hvem som helst.

En junior elev har en meget lille viden om vores træning, uanset tidligere baggrund, og bør, hvis denne ønsker respekt i træningsgruppen, fokusere på at modtage den læring der bliver givet uden at fokusere på egne tanker og ideer om hvordan tingene skal være. Det betyder ikke, at vi ønsker blind lydighed, tværtimod, vi opfordrer bestemt vores juniorer til at stille spørgsmål og selv søge information.

Vi ønsker elever der aktive, nysgerrige og villige til at yde en indsats i træningen. Samtidig forventer vi at eleven forstår at deres bidrag til træningen, i første omgang, handler om at vise tillid til sine træningskollegaer og samtidig vise respekt for de metode der anvendes for at fremme læring og udvikling.